nieuws

Bakker Bays in Den Helder sluit

Nieuws

Bakker Bays in Den Helder sluit

Bakker Bays in Den Helder gaat dicht. Eigenaar Pieter Baijs moet om gezondheidsredenen met de bakkerij stoppen. Dat kost, naast het echtpaar Baijs zelf, zes mensen hun baan.

Bakker Bays sluit de deuren wegens gezondheidsredenen. Eigenaar Pieter Baijs is niet ernstig ziek, maar heeft dusdanige rugklachten dat hij zijn werk niet meer kan uitoefenen, zegt zijn vrouw Petra in het Noordhollands Dagblad.

Het echtpaar Baijs kreeg veel lieve steunbetuigingen van hun klanten in de laatste dagen dat de winkel open was. ‘Sommigen zijn verdrietig en weten niet waar ze nu hun brood moeten halen’, zegt Petra Baijs. Wat Pieter en Petra Baijs nu gaan doen is nog niet bekend. ‘Eerst staat ons gezin op één, we hebben drie jonge kinderen. Dan gaan we langzaamaan kijken hoe we verder kunnen.’

De bakkerij bestaat al sinds 1969, Piet Baijs zat sinds 1992 in het bedrijf. De vestiging in Julianadorp was al eerder overgedaan aan collega Dunselman.

Reageer op dit artikel