nieuws

Bakkerij de Steiger failliet verklaard

Nieuws

Bakkerij de Steiger in Almere-Haven is afgelopen week failliet verklaard door de rechtbank in Midden-Nederland.

Bakkerij de Steiger failliet verklaard

Bakkerij de Steiger, dat broodproducten leverde aan verschillende bedrijven, is slachtoffer geworden van de economische crisis, aldus de curator in Almere Vandaag. Door het faillissement gaan er tien banen verloren.

‘Wat de precieze oorzaak van het faillissement is moet nog bekeken worden omdat het faillissement net is uitgesproken’, laat de curator weten. Hij kon wel aangeven dat dat het al sinds 2008 berfafwaarts met de bakkerij ging, omdat zij veel klanten verloor. De bakkerij wilde vorig jaar een andere markt aanboren en opende een winkel in Almere-Stad. De curator zegt dat de omzet dusdanig tegenviel dat het bedrijf afstevende op een faillissement. Dit zou komen door de economische crisis, waar de bakkersbranche ook veel last van heeft.

Alle medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over het faillissement en het daarbij behorende ontslag. Volgens de curator wordt er op dit moment wel gekeken of de bakkerij wellicht een doorstart kan maken. De eigenaar wil graag weten wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is er ook een aantal andere geïnteresseerden die de werkzaamheden zouden willen overnemen.

De bakkerij zat zeventien jaar in Almere-Haven en bakte naast alle bekende broodsoorten ook eigen broodspecialiteiten, waaronder Flevobruin, Flevowit en Polder dubbeldonker.

Reageer op dit artikel