nieuws

Bakkerij Aad Brakenhoff wordt Lex Brakenhoff

Nieuws

Met ingang van deze maand prijkt de naam Lex Brakenhoff op de geven van de bakkerij in Assendelft. Na jaren in de productie is de derde generatie Brakenhoff klaar voor een nieuwe stap.

Bakkerij Aad Brakenhoff wordt Lex Brakenhoff

Lex Brakenhoff (27) heeft grootste plannen. ‘Ik geloof heilig in ons ‘groot worden door klein te blijven’. Wij zijn een echt familiebedrijf met oude tradities, maar zeker niet bang voor vernieuwingen. Zo heb ik samen met mijn vrouw Denise een aantal veranderingen in ons bedrijf doorgevoerd. We hebben ons assortiment uitgebreid met een aantal speciale broden als spelt- en desembrood. Met de start van ‘bakkerij Lex Brakenhoff’ presenteren we een uniek Zaans product:  Puur Saens volkoren brood. In de nabije toekomst willen we het graan ook daadwerkelijk verbouwen in de Zaanstreek. Zo krijg je de regionale samenwerkingen van vroeger terug.’

Ouders

De oude generatie vertrekt nog niet uit de bakkerij. Vader Aad en moeder Chrishna zijn nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. ‘Wij zijn mede dankzij mijn ouders zes dagen in de week geopend vanaf 03.00 uur ’s ochtends en op zondag vanaf 08.00 uur’, aldus Lex. ‘Mijn moeder opent elke dag de winkel om ons brood voor de zorginstellingen waar wij aan leveren te verpakken als sneetjes. Mijn vader heeft na jarenlang hard werken een stap terug moeten doen, maar heeft een adviserende rol waar ik veel aan heb.’

Kernwaarden

‘Pure, Passion en Pride’ zijn de kernwaarden waar Lex voor staat. ‘Met puur gaan we zoveel mogelijk terug naar de basis, overigens met alle respect voor de werkwijze uit het verleden. Mijn  visie bestaat uit het werken met pure grondstoffen, het ambachtelijke werk dus.  Ik doe alles met passie en dat verwacht ik ook van mijn werknemers.  En ‘pride’ staat natuurlijk voor trots. Als je niet trots bent op je product, hoef je het ook niet te verkopen.’

Reageer op dit artikel