nieuws

Serious Request Broodje belooft succes te worden

Nieuws

Serious Request Broodje belooft succes te worden

30 leerlingen van groep 6 van Basisschool De Zevensprong uit Maasdijk hebben de eerste Serious Request Broodjes gebakken. Die zijn vanaf nu bij ambachtelijke bakkers door heel Nederland te koop. De verwachting is dat er zo’n 100.000 broodjes verkocht worden de komende weken. Van ieder broodje gaat 1 euro naar het goede doel van de 3FM actie.

In bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk was het maandag een drukte van belang. Onder het toeziend oog van ster- en kampioensbakker Chris Vreugdenhil werd deeg gekneed, gerold en gevlochten door de leerlingen. Ze schoven zelf de broodjes de oven in. De eerste Serious Request Broodjes rolden een half uur later de oven uit. Ze zagen er prachtig uit vonden de kleine bakkers zelf ook. ‘En ze zijn ook heel lekker’, zei Tycho van Paassen (9) met een grote smile op zijn gezicht.


Chris Vreugdenhil: ‘De warme bakkers door heel Nederland hebben de handen ineen geslagen. Mooi toch om met het bakken van deze heerlijke cranberry-mueslibroodjes het goede doel te steunen. De eerste reacties van klanten die ik het al even liet proeven zijn lovend. We verwachten er met alle warme bakkers zo’n 100.000 van te bakken en te verkopen. Iedere Nederlander kan dit jaar het Serious Request doel steunen door te smullen van dit heerlijke broodje.’


Het Serious Request broodje is een bijzonder cranberry-mueslibroodje met noten en rozijnen in de vorm van een knoop en afgewerkt met abrikozenmoes en suikernibs. Het broodje wordt verkocht in een speciale doos met het logo van 3FM Serious Request. Het idee voor een Serious Request broodje komt van bakker Peter Dunselman uit Den Helder. Hij had plannen voor een dergelijk initiatief in zijn eigen regio. In overleg met bakkerijgrondstoffen fabrikant Zeelandia is het plan ontstaan om bakkers in heel Nederland met dit initiatief mee te laten doen.

Reageer op dit artikel