nieuws

Instroom vakmensen in gevaar door regeerakkoord

Nieuws

Instroom vakmensen in gevaar door regeerakkoord

In het regeerakkoord ‘Bruggen slaan’ staan plannen voor het schrappen van de functie van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, waaronder Kenwerk. Daardoor zal de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en bedrijfsleven niet langer gefaciliteerd worden.

Als de plannen in het regeerakkoord doorgaan, worden de taken van de kenniscentra ondergebracht bij de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) en mbo-onderwijsinstellingen.

Kenwerk is bang dat de instroom van kwalitatief goed opgeleide vakmensen daardoor in gevaar komt en vindt deze ontwikkeling dan ook onacceptabel. ‘Een uniek opleidingssysteem wordt op het spel gezet. Het is essentieel dat mbo-leerlingen zowel op school als in een erkend leerbedrijf op de juiste manier worden opgeleid, zodat ze als vakmensen de arbeidsmarkt betreden’, schrijft Kenwerk in een persbericht.

Op dit moment leren en werken bijna 300.000 bbl-leerlingen 80 procent van hun studietijd in de leerbedrijven.

Reageer op dit artikel