nieuws

Inkomensafhankelijke broodprijzen bij Van de Kletersteeg

Nieuws

Inkomensafhankelijke broodprijzen bij Van de Kletersteeg

Met een knipoog naar de kabinetsplannen over de zorgpremie zijn in de bakkerswinkels van Bakkerij van de Kletersteeg in Hooglanderveen en Amersfoort volgende week de broodprijzen inkomensafhankelijk.

Voor een heel wit, bruin of volkorenbrood betaalt iemand met een laag inkomen 1,50 euro, iemand met een modaal inkomen 2 euro en personen met een bovenmodaal inkomen 4,50 euro. Voor een heel meergranenbrood betaalt bovenmodaal 6 euro, Jan Modaal 2,80 euro en de minima betalen 2 euro. De klant geeft in de winkel zelf aan tot welke inkomensgroep hij behoort.

 

Bakker Wilfried van Bakkerij van de Kletersteeg is op het idee gekomen naar aanleiding van de zorgpremie die inkomensafhankelijk wordt gesteld door het Kabinet Rutte II. ‘Door hetzelfde principe te hanteren als de overheid dat gaat doen met de zorgpremie, worden onze ambachtelijke broodspecialiteiten ook inkomensafhankelijk.’ Wilfried gaat er van uit dat iedereen zegt een laag inkomen te hebben. ‘Wij hebben voor volgende week alle prijzen al op de laagste gezet. Dat is het ludieke van de actie. Maar wie zegt dat ie veel verdient betaalt de hoogste prijs.’ Hij gaat er van uit dat niemand dat doet.

Reageer op dit artikel