nieuws

CSM bakkerijgroep mogelijk opgedeeld

Nieuws

CSM bakkerijgroep mogelijk opgedeeld

De bakkerijdivisie van Bakery Supllies van CSM zal waarschijnlijk in onderdelen worden verkocht.

Dat meldt vandaag de Financiële Telegraaf. Volgens ingewijden zijn in hoofdzaak enkel private equity-partijen geïnteresseerd. Genoemd worden onder meer het Belgische Puratos bakkerijgrondstoffen, de Mexicaanse bakkerijgroep Grupo Bimbo, het Zwitserse Aryzta en twee Amerikaanse bakkerijen. Alle partijen, zo zegt een insider tegen de Financiële Telegraaf, vinden de acquisitie te groot. De omzet van Bakery Supllies in de eerste negen maanden van dit jaar wordt geschat op 1,1 miljard euro, verdeeld over Noord-Amerika (1,3 miljard euro) en Europa (823 miljoen euro). Verwacht wordt dat Bakery Supllies tussen de 800 miljoen en een miljard euro oplevert.

Reageer op dit artikel