nieuws

Frans broodconcept Pain Rubèn bij bakker Meinders

Nieuws

Frans broodconcept Pain Rubèn bij bakker Meinders

Bakker Meinders uit Rijssen introduceert het broodconcept Pain Rubèn.

Ruben Meinders heeft de afgelopen maanden veel getest en gebakken. ‘De ontwikkeling ging met vallen en opstaan en betekende net zo lang bijsturen totdat er een perfect brood was ontstaan,’ aldus de bakker. ‘Het is een broodlijn met karakter geworden, puur natuurlijk. Het bijzondere aan het brood is dat het is bereid met desem. Pain Rubèn blijft langer mals en smaakvol met een bijzonder aroma. Zes nieuwe soorten zien vanaf deze week het levenslicht. Van Authentiek tot Spelt met Honing-Vijgen, maar ook een echte Franse Baguette’.

Regionaal merk
Ruben en Hester Meinders hopen dat Pain Rubèn zal uitgroeien tot een regionaal merk. ‘Met dit concept spelen we in op de trend van oorsprong, betrouwbaarheid en herkomst; de consument anno 2012 wil weten waar producten vandaan komen en daarop kunnen vertrouwen,’ laat Hester Meinders weten. ‘Het ambachtelijk karakter van onze bakkerij wordt extra benadrukt. Al het brood heeft een bereidingstijd van 4,5 uur, want om veel smaak en aroma te krijgen is tijd en aandacht een voorwaarde.’ Via een proeverij met gratis Petit dejeuner voor klanten, in Franse sferen, is op 1 september de broodlijn in Rijssen geïntroduceerd. In de winkel krijgt het brood een speciale plek en zal er volop geproefd kunnen worden.

Reageer op dit artikel