nieuws

Banken: test mobiel betalen in 2013

Nieuws

Banken: test mobiel betalen in 2013

DOETINCHEM – ABN Amro, ING, KPN, Rabobank en Vodafone streven ernaar in zomer van 2013 mobiel betalen op kleine schaal te introduceren.

DOETINCHEM – ABN Amro, ING, KPN, Rabobank en Vodafone streven ernaar in zomer van 2013 mobiel betalen op kleine schaal te introduceren.

Dat is bekendgemaakt nu blijkt dat de bedrijven afzien van de oprichting van een gezamenlijk bedrijf om mobiel betalen te introduceren in Nederland. Dat bedrijf zou onder de naam Sixpack aan de slag hebben moeten gaan. Brussel lag echter dwars.

Bioscoop
De bedrijven beslissen nu ieder voor zich met welk systeem ze willen werken en blijven daarbij met elkaar in overleg. Het streven is niet alleen om mobiel betalen zoals in supermarkten via de smartphone beschikbaar te maken maar ook willen ze dat bioscooptickets en identiteitsbewijzen op de telefoon kunnen worden opgeslagen.

 

Reageer op dit artikel