nieuws

Chocolaterie Winters maakt doorstart

Nieuws

Chocolaterie Winters maakt doorstart

VALKENSWAARD – Chocolaterie Winters in Valkenswaard maakt een doorstart. Een investeerder zet de volledige onderneming voort, met behoud van 33 personeelsleden.

VALKENSWAARD – Chocolaterie Winters in Valkenswaard maakt een doorstart. Een investeerder zet de volledige onderneming voort, met behoud van 33 personeelsleden.

Dat betekent dat de chocolaterie in Valkenswaard en de winkels in Valkenswaard, Eersel en Nistelrode worden overgenomen door de investeerder, waarvan de curator de naam niet wil noemen. Ook wil curator Van der Lelie niet prijsgeven voor welk bedrag de zaak is overgenomen, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De nieuwe eigenaar neemt op twee mensen na alle 35 werknemers over. Voormalig eigenaar Arnoud Winters komt ook in dienst van het nieuwe bedrijf.

De chocolaterie ging failliet door hoge financieringskosten. De orderportefeuille was vrij goed, maar de onderneming was door te investeren de laatste jaren zeer snel gegroeid en blijkt niet meer in staat de maandelijkse financieringskosten te betalen. Winters heeft bij de bank een schuld van 2,5 miljoen euro. Daarnaast zijn er enkele kleinere investeerders en leveranviers schuldeiser.
 

Reageer op dit artikel