nieuws

Chocolaterie Pierre bedenkt broodje ijs

Nieuws

Chocolaterie Pierre bedenkt broodje ijs

HILLEGOM – Chocolaterie Pierre heeft een nieuwe manier gevonden om ijs te presenteren: op een broodje. En dan niet op een snee volkorenbrood, maar op een brioche die ze samen met bakkerij Out ontwikkeld hebben.

HILLEGOM – Chocolaterie Pierre heeft een nieuwe manier gevonden om ijs te presenteren: op een broodje. En dan niet op een snee volkorenbrood, maar op een brioche die ze samen met bakkerij Out ontwikkeld hebben.
Gert en Karin van Soest, eigenaren van Chocolaterie Piere Hillegom en Haarlem, kijken altijd naar bruikbare producten tijdens hun reizen. Op Sicilië kwamen ze het broodje ijs tegen, schrijft volnieuws.nl, waar de lokale bevolking de lekkernij gewoon langs de weg koopt.
Tijdens een reis naar Ghana kwam Gert van Soest in gesprek met Jacqueline Out, van bakkerij Out uit Oude Kerk aan de Amstel. Samen bedachten zij een aangepaste brioche met een vleugje sinaasappel waarbij de smaak van ijs goed tot haar recht komt, maar zo dat het broodje niet te machtig wordt. Het lekkerst is om het broodje te vullen met romige ijssoorten, met bijvoorbeeld noten en chocolade.

Lees ook:

Chocolaterie Pierre leukste winkel om bij te werken (10-11-2011)
Chocolaterie Pierre opent in Haarlem (7-11-2011)
Blik achter de schermen bij chocolaterie Pierre (8-10-2010)

Reageer op dit artikel