nieuws

Politie en bakker geven elkaar pluim

Nieuws

Politie en bakker geven elkaar pluim

APELDOORN – De bakker die maandag werd overvallen en vervolgens met een getuige achter de overvaller aanging, kreeg van de politie een bos bloemen voor zijn heldhaftigheid. Bakker Zandstra trakteerde de politie en de getuige op een taart.

APELDOORN – De bakker die maandag werd overvallen en vervolgens met een getuige achter de overvaller aanging, kreeg van de politie een bos bloemen voor zijn heldhaftigheid. Bakker Zandstra trakteerde de politie en de getuige op een taart.

Maandagmiddag werd bakkerij Zandstra in Apeldoorn overvallen. Bakkersvrouw Hetty Zandstra peinsde er niet over om haar zuurverdiende centjes af te geven, schrijft de Stentor. De hoge balie tussen haar en de overvaller bood bescherming, en de bezem houvast. Ze joeg de overvaller de deur uit.

Man en bakker Wim ging achter hem aan, samen met stratenmaker Brian Gatsonides die in de buurt aan het werk was. Ook Gatsonides aarzelde geen moment toen hij de overvaller en de bakker als in een ouderwetse film zag rennen. ‘Ik ging rennen en zei tegen iemand op straat: doe me je fiets even. Dat deed hij nog ook.’

Ali Sezer van de Apeldoornse politie is degene die de bloemen overhandigt aan het bakkerspaar en Gatsonides. ‘Laat het duidelijk zijn: dit raden we als politie niet aan. Maar natuurlijk zijn we ontzettend blij dat de overvaller gepakt is.’ En dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen is, glimlacht de bakkersvrouw.

De overvaller ondertussen heeft minder geluk: die zit nog vast.

Lees ook:
Bakker en getuige houden overvaller staande (17-04-2012)

Reageer op dit artikel