nieuws

Mama Brood voor Cordaid Memisa

Nieuws

Mama Brood voor Cordaid Memisa

APELDOORN – De Apeldoornse Bakkerij Jolink/ v.d. Wal en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter hebben een ambachtelijk brood ontwikkeld, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht Mama Brood gaat vijftien cent naar Cordaid Memisa voor de bestrijding van moedersterfte.

APELDOORN – De Apeldoornse Bakkerij Jolink/ v.d. Wal en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter hebben een ambachtelijk brood ontwikkeld, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht Mama Brood gaat vijftien cent naar Cordaid Memisa voor de bestrijding van moedersterfte.

De initiatiefnemers willen dat zoveel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood opnemen in het assortiment. Beide bakkers vinden sociaal maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en dragen hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Cordaid Memisa is een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan moeders heeft gericht. Immers, elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling.

Koopmans en Bakels
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100% broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix.

Gebakken Mama Brood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus E-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (o.a. calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

Mamamix
De Speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van twintig kilo, dit is goed voor zo’n 35 broden.
Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie over de aktie te vinden is. Ook worden er Mama Brood-ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling die extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Moederdag

Mama Brood wordt op moederdag, 13 mei, grootschalig geïntroduceerd. Op de avond voor moederdag is er bij SBS6 een speciale wervingsshow, waar het brood een belangrijke rol krijgt. Vanaf de week na Moederdag is de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar.

Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood

 

Reageer op dit artikel