nieuws

Hoogvliet pakt broodafdeling grondig aan

Nieuws

Hoogvliet pakt broodafdeling grondig aan

EDE – Hoogvliet presenteert een nieuwe broodafdeling in zijn aanstaande woensdag te openen vestiging in Ede. ‘Het gaat om een pilot. Maar we willen deze opzet op termijn uitrollen bij alle 62 filialen.

EDE – Hoogvliet presenteert een nieuwe broodafdeling in zijn aanstaande woensdag te openen vestiging in Ede. ‘Het gaat om een pilot. Maar we willen deze opzet op termijn uitrollen bij alle 62 filialen.’

 ‘We gebruiken nieuw stellingmateriaal en een alternatieve signing. De kleuren waren oranje, zwart, bruin en beuken, nu gaan we over op roestvrij staal, wit, zwart en een lichte houtkleur. Hierdoor krijgt de afdeling nog meer een ambachtelijke uitstraling’, stelt Michel van der Harst, adjunct-directeur commercie in Distrifood.

Presentatie
Het assortiment wijzigt niet, de indeling wel. ‘Het mainstream grootbrood bieden we straks in de wandpresentatie, samen met het banket en de brooddiversen. In de lage voorpresentatie, waar personeel achter staat dat klanten kan helpen, presenteren we met name grootbrood dat in de winkel is afgebakken.

Gemak centraal
In het eiland op de afdeling komen kleinbrood en de overige lekkernijen.’ Bij de nieuwe indeling staan volgens Van der Harst ‘vindbaarheid en gemak’ centraal. ‘Exclusieve broodsoorten brengen we extra onder de aandacht. Zoals onze bourgondische en biologische lijnen.’

Uitrol
Hoogvliet wil de nieuwe opzet op termijn bij alle winkels introduceren. ‘Voor de uitrol hebben we nog geen exacte planning. We brengen nu onze ideeën in de praktijk en zullen indien nodig nog finetunen.’

Uitbouwen
De keten heeft een eigen bakkerij in Alphen aan den Rijn. Brood was al nadrukkelijk een speerpunt voor Hoogvliet, zegt Van der Harst. ‘En dat blijft zo. We willen onze fairshare-score van 116 verdedigen en als het even kan verder uitbouwen.’ Over de beoogde omzetgroei doet hij geen uitspraken.

 

Reageer op dit artikel