nieuws

Harvest Time Bakeries failliet

Nieuws

Harvest Time Bakeries failliet

LOMMEL (B) – De industriële bakkerij Harvest Time Bakeries is donderdag failliet verklaard door de rechter in Hasselt. Hiermee gaan 24 banen verloren.

LOMMEL (B) – De industriële bakkerij Harvest Time Bakeries is donderdag failliet verklaard door de rechter in Hasselt. Hiermee gaan 24 banen verloren.

Het bedrijf was een idee van Nederlanders Erwin de Vos en Frank Visscher. Volgens de Belgische krant Nieuwsblad stopte investeringsmaatschappij LRM drie miljoen euro in het project en de Vlaamse Regering ook een miljoen euro. De vestiging is nog geen twee jaar open en heeft in totaal 17 miljoen euro gekost.

Wat de reden van het faillissement is, is nog onduidelijk. Het Nieuwsblad schrijft: ‘Volgens goed ingelichte bronnen wilde een aantal grote spelers in de markt de nieuwkomer buitenspel zetten en hebben daarom hun prijzen en promoties aangepast’.

De raad van bestuur zegt dat een doorstart mogelijk is.

Reageer op dit artikel