nieuws

Onderzoek naar asbest bij Berntsen

Nieuws

Onderzoek naar asbest bij Berntsen

DIDAM – In het pand naast de bakkerij van Paul Berntsen in Didam is na de brand van vrijdag asbest aangetroffen. De bakker mag daarom vandaag niet beginnen met bakken.

DIDAM – In het pand naast de bakkerij van Paul Berntsen in Didam is na de brand van vrijdag asbest aangetroffen. De bakker mag daarom vandaag niet beginnen met bakken.

Zijn pand moet eerst worden onderzocht op de aanwezigheid van het kankerverwekkende materiaal.

De bovenverdieping van Berntsens pand werd vrijdag gedeeltelijk verwoest; de bakkerij zelf, eronder, bleef intact. De Kampioensbakker hoopte en ging ervan uit dat hij vannacht vanaf half drie de ovens weer mocht gebruiken, om het brood dan in zijn andere vestiging, aan de Waverlo in Didam, te verkopen. ‘Ik ben er helemaal naar van’, zegt hij in De Gelderlander. ‘We lopen hier al dagen schoon te maken.’

De brandweer kijkt met ‘kleefmonsters’ of er asbestdeeltjes in de lucht zitten. Die monsters worden in het pand opgeplakt en in een laboratorium onderzocht. De asbestcheck wordt volgens milieuwethouder Frank Wissink in opdracht van de eigenaar van het naastliggende Aldi-pand uitgevoerd.

 foto: Ronald van Kleef

Reageer op dit artikel