nieuws

Nieuwe tentoonstelling bakkerijmuseum

Nieuws

Nieuwe tentoonstelling bakkerijmuseum

MEDEMBLIK – Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik heeft een nieuwe tentoonstelling: ‘Eten van vroeger is weten voor later’, over voedselbereiding van vroeger met de kennis van nu.

MEDEMBLIK – Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik heeft een nieuwe tentoonstelling: ‘Eten van vroeger is weten voor later’, over voedselbereiding van vroeger met de kennis van nu.

‘Er lijkt de laatste jaren een sterk toegenomen interesse in voeding te zijn. Zelfs ijsbereiding is ‘hot’ en waar banketbakkers vroeger een zweem van rust en discipline over zich heen hadden, springen er nu temperamentvolle vakgenoten druk door hun tot televisiestudio verbouwde bakkerij heen.’

‘Er is een toenemende controle te zien, zich uitend in keurmerken en E-nummers. Daarmee kan het idee ontstaan dat nu alles onder controle is of juist dat er vroeger geen vreemde toevoegingen waren. Maar bij elke opmerking kun je jezelf de vraag stellen of dit beeld wel klopt.’

Zie ook: www.deoudebakkerij.nl

Reageer op dit artikel