nieuws

CSM onderuit op licht lager Damrak

Nieuws

AMSTERDAM – De beurs in Amsterdam is dinsdag licht lager geopend. Beleggers namen wat winsten na de koersstijgingen van de afgelopen tijd. De leverancier van bakkerij-ingrediënten en de producent van melkzuur CSM ging sterk omlaag na een winstwaarschuwing.

CSM onderuit op licht lager Damrak

AMSTERDAM – De beurs in Amsterdam is dinsdag licht lager geopend. Beleggers namen wat winsten na de koersstijgingen van de afgelopen tijd. De leverancier van bakkerij-ingrediënten en de producent van melkzuur CSM ging sterk omlaag na een winstwaarschuwing.

De AEX-index stond na bijna drie kwartier handel een fractie lager op 343,46 punten. De MidKap daalde 0,8 procent tot 608,27 punten. De beurs in Parijs verloor 0,2 procent. Frankfurt en Londen stonden 0,2 procent hoger. ‘We consolideren de winst van de afgelopen 5 handelsdagen. Het handelsvolume is laag’, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

CSM verloor 10,8 procent in de MidKap. Dit jaar zal het bedrijf 240 miljoen euro meer kwijt zijn aan grondstoffen dan vorig jaar. CSM zei dat de omzet in de eerste helft van dit jaar hoger zal zijn dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat voor belastingen zal echter lager uitvallen, aldus het bedrijf. Rabo verlaagde het beleggingsadvies voor CSM na het winstalarm.

 

Reageer op dit artikel