nieuws

Broodpromotie uit 1948 winnende foto Bakkerswereld

Nieuws

DOETINCHEM – Broodpromotie is niet van vandaag of gisteren. Dat blijkt wel uit de winnende foto van Bert Hoeve uit Amsterdam. Er zijn heel veel leuke foto’s uit de afgelopen 70 jaar ingestuurd. Foto’s van het bakkersbedrijf, de winkel, medewerkers, klanten en bezorging. Maar de opvallendste foto vond de jury de foto uit 1948 van Hoeve.

Broodpromotie uit 1948 winnende foto Bakkerswereld

DOETINCHEM – Broodpromotie is niet van vandaag of gisteren. Dat blijkt wel uit de winnende foto van Bert Hoeve uit Amsterdam. Er zijn heel veel leuke foto’s uit de afgelopen 70 jaar ingestuurd. Foto’s van het bakkersbedrijf, de winkel, medewerkers, klanten en bezorging. Maar de opvallendste foto vond de jury de foto uit 1948 van Hoeve.

Tijdens de troonswisseling in 1948 werd in Amsterdam een optocht gehouden, waaraan ook bakkerij Hoeve aan meedeed. De bestelauto werd opgefleurd met bloemen én vooral vlechtbrood, om zo hulde te brengen aan de scheidende koningin Wilhelmina én om de aandacht te vestigen voor C.V. Gebr. Hoeve brood- en banketbakkerijen, zoals het bedrijf destijds heette. Brood was toen nog een schaars product.

De foto hangt groot in de bakkerswinkel aan de Tussen Meer in Amsterdam Osdorp. Bert Hoeve stuurde de foto in ter gelegenheid van de jubileumwedstrijd van Bakkerswereld naar aanleiding van de 70ste jaargang Bakkerswereld.

Reageer op dit artikel