nieuws

BioVak 2010 is kennisontmoeting

Nieuws

ZWOLLE – Met 250 standhouders op de BioVak 2010 hoopt de organisatie op 8.000 tot 10.000 bezoekers op 20 en 21 januari in de IJsselhal in Zwolle. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers dit jaar.

BioVak 2010 is kennisontmoeting

ZWOLLE – Met 250 standhouders op de BioVak 2010 hoopt de organisatie op 8.000 tot 10.000 bezoekers op 20 en 21 januari in de IJsselhal in Zwolle. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers dit jaar.

Thema van de BioVak 2010 is ‘verbinding’. Volgens Kees van Zelderen van de stuurgroep BioVak is de beurs een plek waar de biologische sector zich toont met innovaties in de mechanisatie, bodembeheer en bemesting en biologische veredeling zonder GGO. Boeren hebben contact met toeleveranciers, handelaren en verwerkers en ontmoeten elkaar om kennis onderling uit te wisselen en in diverse workshop. BioVak is nu ook uitgebreid met een plein voor Detaillisten en Horeca.

Workshops
Uitwisselen, contact maken en leren zijn kernwoorden voor de BioVak. Daarom heeft de organisatie op 20 en 21 januari heel veel workshops op de planning staan. Voor de opening van de beurs is er bovendien weer het BioVak-debat.  Een paar themadelen van de beurs groeien goed. Het Veredelingsplein, het Klimaat en Energieplein en het Streekproductenplein breiden uit. Het zijn de plaatsen waar de, in Van Zelderens ogen versnipperde, Nederlandse sectoren elkaar de hand reiken.

Minister Verburg
Verbindingen die de deelnemers tonen zijn bijvoorbeeld die tussen boer en natuurbeheerder, detailisten en Horeca. Zeker is dat minister Gerda Verburg op werkbezoek op de beurs komt, evenals haar Vlaamse collega Chris Peters. BioVak werkt ook samen met de Belgische organisatie BioForum.

Lees ook
Biovak maakt cirkel rond

Reageer op dit artikel