nieuws

Winkel Bakkerij Paulissen volledig afgebrand, rookschade Dukers

Nieuws

STEIN – Een winkelcentrum in Stein is vannacht volledig afgebrand. Een winkel van Bakkerij Paulissen uit Maastricht is daarbij compleet verwoest. Echte Bakker Dukers heeft geluk gehad. De bakkerij en winkel zijn enkel getroffen door rookschade.

Winkel Bakkerij Paulissen volledig afgebrand, rookschade Dukers

STEIN – Een winkelcentrum in Stein is vannacht volledig afgebrand. Een winkel van Bakkerij Paulissen uit Maastricht is daarbij compleet verwoest. Echte Bakker Dukers heeft geluk gehad. De bakkerij en winkel zijn enkel getroffen door rookschade.

Luc Paulissen van Bakkerij Paulissen: ‘Alles is verloren. Mijn vader is direct naar de vestiging gegaan, maar kon weinig uitrichten. Het is nu kwestie van alles zo goed mogelijk afwikkelen met de verzekering.’
Raymond Dukers: ‘Het is verschrikkelijk en onwerkelijk. Alle 42 winkels zijn afgebrand. Het tragische is dat er vele kleine ondernemers zijn getroffen met een winkel. Ik heb geluk gehad. De bakkerij en winkel staan vijftig meter van het centrum af. Ik heb alleen rookschade opgelopen. We hebben de winkel gelucht en zijn vanmorgen gewoon open gegaan. Ook hebben we normaal kunnen produceren.’

De brand ontstond rond middernacht in het magazijn Blokker. Dukers: ‘Ik was de eerste die de brand opmerkte. Ik heb de brandweer gebeld, maar ze konden het winkelcentrum helaas niet redden. De naastgelegen ouderenflat had de meeste prioriteit.’ 

Beluister radio-interview met burgemeester

Bekijk videobeelden brand

Reageer op dit artikel