nieuws

ZDS houdt cacao- en chocoladecursus

Nieuws

SOLINGEN – De ZDS (Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft) houdt van 4 t/m 8 mei 2009 de cursus ‘Bereidingstechnologie van chocolade en cacaoprodukten

ZDS houdt cacao- en chocoladecursus

SOLINGEN – De ZDS (Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft) houdt van 4 t/m 8 mei 2009 de cursus ‘Bereidingstechnologie van chocolade en cacaoprodukten’ 

De opleiding (in de Nederlandse taal) is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in de cacao- en chocoladeverwerkende industrie. Daarnaast is de cursus is bestemd voor toeleveranciers van  melkprodukten, suikers, lecithine, smaakstoffen en voor machinebouwers.

Programma
Het theoretische gedeelte omvat het gehele proces van de teelt van cacao tot en met de eindproducten chocolade en de verschillende soorten cacaopoeder met de specifieke toepassingen. Cacaohandel, wetgeving, microbiologie, fysisch-chemische analyses en niet-cacao-grondstoffen zijn de andere onderwerpen.

Practica
Tijdens diverse practica worden vanuit de cacaoboon chocoladerepen, gevulde chocolade en holfiguren geproduceerd. Ook wordt er gewerkt met cacaoboter vervangers om compounds en coatings te maken. De cursus is een goede gelegenheid om kennis te maken met experts uit de cacao- en chocoladewereld en met collega’s van andere bedrijven.
Aan het einde van de cursus worden de zelfgemaakte producten op kwaliteit geëvalueerd en kunnen daarna mee naar huis worden genomen ter verdere beoordeling.

Meer informatie over de cursus
 

Reageer op dit artikel