nieuws

Vernieuwd milieu-informatieblad ‘Brood- en Banketbakkerijen

Nieuws

WAGENINGEN – Het milieu-informatieblad voor Brood- en Banketbakkerijen is vernieuwd. De milieumaatregelen zijn aangepast aan de huidige techniek, gewijzigde wet- en regelgeving en veranderde prijzen van energie, machines en grondstoffen.

WAGENINGEN – Het milieu-informatieblad voor Brood- en Banketbakkerijen is vernieuwd. De milieumaatregelen zijn aangepast aan de huidige techniek, gewijzigde wet- en regelgeving en veranderde prijzen van energie, machines en grondstoffen.

Bovendien is het milieu-informatieblad vanaf nu digitaal beschikbaar. Zo kan snel en eenvoudig op onderwerp worden gezocht. De actuele database bevat allerlei milieumaatregelen die relevant zijn voor bakkerijen, zoals mogelijkheden om energie te besparen, suggesties voor het reduceren van afval of adviezen op gebied van wassen, reinigen en ontvetten en vervoer. Een simpele muisklik maakt duidelijk wat de maatregel inhoudt, wat de milieuvoordelen en eventueel -nadelen zijn, welke randvoorwaarden ervoor nodig zijn en welke kosten ermee zijn gemoeid (inclusief de terugverdientijd).

 Praktisch haalbaar
Opdrachtgever voor het actualiseren van het milieu-informatieblad is InfoMil, in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Bij het vernieuwen van het milieu-informatieblad werkte InfoMil samen met het Nederlands Bakkerij Centrum en TenBa, Taxatie en Bakkerijadvies. Dankzij de inbreng van deze organisaties zijn de milieumaatregelen praktisch haalbaar in bakkerijen.

Het milieublad staat op de website van InfoMil, www.infomil.nl
Klik in de bovenbalk van de pagina op het onderwerp Milieumaatregelen. Selecteer nogmaals Milieumaatregelen in het middendeel van de pagina. Kies als sector Industrie en als branche brood- en banketbakkerijen.

 

Reageer op dit artikel