nieuws

Bakker met Ster: meeste nominaties uit Noord-Holland en Gelderland

Nieuws

WAGENINGEN – De meeste genomineerden voor Bakker met Ster komen uit de provincies Noord-Holland (zes) en Gelderland (zes). Zeeland is de enige provincie die geen genomineerde heeft voor Bakker met Ster.

Bakker met Ster: meeste nominaties uit Noord-Holland en Gelderland

WAGENINGEN – De meeste genomineerden voor Bakker met Ster komen uit de provincies Noord-Holland (zes) en Gelderland (zes). Zeeland is de enige provincie die geen genomineerde heeft voor Bakker met Ster.

Dat bleek dinsdag 20 januari bij de genomineerdenbijeenkomst in de daarvoor in stijl aangeklede zaal bij het NBC te Wageningen. Van de genomineerde brood- en banketbakkers is een klein aantal dat de nominatie laat voor wat die is. Zij hebben daar hun eigen redenen voor. Veel genoemd is het excuus ‘er nog niet klaar voor te zijn’. De 200 brood- en banketbakkers die drie maal bezocht zijn door een mysterie shopper konden zichzelf aanmelden voor deze competitie of werden voorgedragen door collega’s, bedrijven of organisaties.

NBC-directeur Dees De Smet vertelde op de bijeenkomst hoe hij, als verantwoordelijk man  bij SetPoint, een paar jaar geleden de Elsevier Retailprijs in de wacht sleepte. ‘Wij vonden het consumentenoordeel belangrijker dan het oordeel van de vakjury, omdat de klant je kent. Die bepaalt je omzet, je marge.’

Op de bijeenkomst werd door Harrie Leijten, adviseur van de Raad van Toezicht, het logo van Bakker met Ster onthuld. Hij zei, met een verwijzing naar Obama’s inauguratie als president van de VS, dat dit logo hoop en verwachting in zich heeft voor de genomineerden. Beko Advies heeft voor de genomineerden een promotiepakket gemaakt, dat zij kunnen gebruiken om de nominatie in de verkoop te ondersteunen. ‘Mensen kopen en komen heel graag bij winnaars’, zei Gerrit Dijkstra uit Sneek die Banketbakkerij van het Jaar werd in 2005.

Meer over Bakker met Ster in Bakkerswereld van 6 februari.

Lees ook:
50 bakkers genomineerd voor een of meerdere sterren

Interpolis sponsort Bakker met Ster

 

Reageer op dit artikel