nieuws

Marc Fleuren bakt beste oliebol

Nieuws

BAARLO – Marc Fleuren, de Echte Bakker uit Baarlo heeft ‘m binnen; de eerste prijs bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De bollen van Fleuren werden door de Gildemeester als uitmuntend beoordeeld en kregen 5 sterren.

Marc Fleuren bakt beste oliebol

BAARLO – Marc Fleuren, de Echte Bakker uit Baarlo heeft ‘m binnen; de eerste prijs bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De bollen van Fleuren werden door de Gildemeester als uitmuntend beoordeeld en kregen 5 sterren.

De afgelopen weken konden alle 220 Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Elke oliebol werd beoordeeld op kleur, structuur, afwerking, vulling en smaak. De bol van Fleuren scoorde op alle fronten heel goed en de smaak was subliem. ‘We zijn natuurlijk hartstikke blij met dit resultaat. We hebben er al vanaf begin november met het hele team hard aan gewerkt, maar de meeste credits gaan naar Bart Vervoort die de bollen heeft gebakken,’ laat Marc Fleuren weten. Het maken van goede oliebollen vergt, volgens Gildemeester Chris Scholtens, veel discipline. ‘Het is belangrijk om precies lang genoeg te kneden, zodat het beslag een optimale elasticiteit krijgt. Hierdoor worden de oliebollen niet alleen erg mals, maar omsluiten ze de vulling ook mooi. Dat is bij de oliebollen van Fleuren vooral bij de vruchtjes aan de buitenkant goed te zien.’

Kwaliteit staat bij Marc Fleuren altijd centraal. Zijn vrouw Petrie weet als geen ander hoe belangrijk dat voor haar klanten is. Op de vraag wat het geheim van hun oliebollen is antwoordt ze: ‘Ik weet dat Marc er dit keer een extra ingrediënt aan heeft toegevoegd, maar wat dat is, ga ik niet verklappen. Dat blijft ’t geheim van de bakker.’
 

Reageer op dit artikel