nieuws

Gorter bakt beste amandelstaaf

Nieuws

WAGENINGEN –Echte Bakker Gorter uit Edam bakt de beste amandelstaaf van alle Echte Bakkers. Bij de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde kwam zijn inzending als beste uit de bus.

Gorter bakt beste amandelstaaf

WAGENINGEN –Echte Bakker Gorter uit Edam bakt de beste amandelstaaf van alle Echte Bakkers. Bij de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde kwam zijn inzending als beste uit de bus.

Volgens jurylid Chris Scholtens viel de amandelstaaf van Gorter alleen al op door zijn uitstraling. ‘De vorm, de kleur en de bakaard waren echt bijzonder goed verzorgd bij deze amandelstaaf.’ Alle Echte Bakkers van Nederland konden afgelopen weken hun roomboter amandelstaaf voorleggen aan de juryledenTon Baltussen van Van de Pol en Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde. 67 Echte Bakkers deden dat. Elke staaf werd gekeurd op vorm, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak.

Teamwerk
Vorig jaar eindigde Gorter als tweede achter Marcel van Schalkwijk uit Houten. ‘Iedereen in het team is ervan doordrongen dat er elke dag gepresteerd moeten worden, want één zo’n goede amandelstaaf bakken is een mooie prestatie, maar elke dag roomboter amandelstaven maken van zo’n kwaliteit is een topprestatie. Dat we dat kunnen, daar ben ik trots op’, aldus eigenaar Peter Gorter.

Uitreiking
Naast een oorkonde krijgt Gorter een bokaal uitgereikt en een cheque van Van de Pol ter waarde van  400 euro.
Echte Bakkers Ed van Dommelen uit Maarssenbroek en Marc Fleuren uit Baarlo werden respectievelijk tweede en derde.

Prijsuitreiking is te zien op donderdag 13 november om 22.30 op SBS 6.
Vanaf 18.00 uur (elk uur herhaling) op TV Noord Holland.

 

Reageer op dit artikel