nieuws

CSM geeft winstwaarschuwing af

Nieuws

DIEMEN – Voedingsmiddelenconcern CSM schrapt voor het einde van dit jaar tweehonderd banen om zich tegen de dreigende recessie te wapenen. Het bedrijf uit Diemen, ’s werelds grootste fabrikant van bakkerij-ingrediënten, waarschuwde maandag voor een lagere winst dit jaar.

CSM geeft winstwaarschuwing af

 

DIEMEN – Voedingsmiddelenconcern CSM schrapt voor het einde van dit jaar tweehonderd banen om zich tegen de dreigende recessie te wapenen. Het bedrijf uit Diemen, ’s werelds grootste fabrikant van bakkerij-ingrediënten, waarschuwde maandag voor een lagere winst dit jaar. 

 

Dit is het gevolg van een dalend consumentenvertrouwen en gestegen grondstofprijzen, aldus de Telegraaf. ‘Men dacht dat CSM een relatief veilige haven was, maar dat blijkt een beetje tegen te vallen’, zei fondsbeheerder Corné van Zeijl van SNS. Het aandeel raakte maandag bijna een kwart van zijn waarde kwijt op de beurs in Amsterdam en belandde op het laagste niveau in zestien jaar.

CSM verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar 10 tot 15 procent lager zal uitkomen dan vorig jaar. Het is niet de gewoonte van het bedrijf om de markten tussentijds te informeren over behaalde resultaten. Door de snel verslechterende marktomstandigheden voor de bakkerijdivisie zag het zich genoodzaakt aan de bel te trekken.

Het bedrijfsresultaat van CSM daalde in het derde kwartaal met bijna een kwart naar 27 miljoen euro. De omzet groeide dankzij prijsstijgingen met 2 procent naar 639,5 miljoen euro. De afzet over de eerste negen maanden van dit jaar daalde met 2 procent.

 

 

Reageer op dit artikel