nieuws

Vol programma Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

WAGENINGEN – Het Nationaal Schoolontbijt (28-31 oktober) pakt dit jaar weer groots uit. Het startschot wordt op dinsdag gegeven door topschaatser Sven Kramer, ambassadeur van de bakkerijsector.

Vol programma Nationaal Schoolontbijt

WAGENINGEN – Het Nationaal Schoolontbijt (28-31 oktober) pakt dit jaar weer groots uit. Het startschot  wordt op dinsdag gegeven door topschaatser Sven Kramer, ambassadeur van de bakkerijsector.

De opening vindt plaats op de Utrechtse schaatsbaan ‘de Vechtsebanen’. Sven Kramer gaat schaatsen en ontbijten samen met Utrechtse schoolkinderen.

Binnenhof
Twee dagen later, op woensdag 29 oktober, vindt er een ontbijt plaats in Den Haag. Naast Andre Rouvout, minister van Jeugd en Gezin is ook Paul Rosenmoller, voorzitter van het Convenant Overgewicht aanwezig en Theo meijer, voorzitter van het Productschap Akkerbouw. Zij zullen samen ontbijten met Haagse schoolkinderen.

Cheque
De week wordt op vrijdag afgesloten met de overhandiging van een cheque aan de stichting Nationale Sportweek. Deze stichting biedt leerlingen van basisscholen de kans om via landelijke en locale activiteiten gratis kennis te laten maken met sport. Wie de cheque overhandigd is nog niet bekend.
In totaal doen 606 bakkers uit het ambacht en industrie mee aan het ontbijtfestijn. Van de 2200 scholen wordt 66% door bakkerijen in het mkb beleverd en 34% door de industriële bakkerijen.

Reageer op dit artikel