nieuws

Kinderen ontbijten met Minister Rouvoet en kamerleden

Nieuws

DEN HAAG – Ontbijten met Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet, kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller en een twintigtal kamerleden. Dat deden 60 Haagse schoolkinderen woensdagochtend.

Kinderen ontbijten met Minister Rouvoet en kamerleden

DEN HAAG – Ontbijten met Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet, kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller en een twintigtal kamerleden. Dat deden 60 Haagse schoolkinderen woensdagochtend.

Dit in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt: de week waarin op 2.200 scholen een half miljoen kinderen samen gaan ontbijten. Tijdens dit ontbijt onderstreepten Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet, kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller en een twintigtal kamerleden het belang van een goed ontbijt. Samen met ruim 60 Haagse schoolkinderen genoten zij in het gebouw van de Tweede Kamer aan lange tafels van een goed ontbijt en gingen ze met elkaar in gesprek over ontbijten als beste start van de dag.

Zowel kamervoorzitter Gerdi Verbeet als minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet en Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller gaven in hun ontbijttafelspeeches aan dat een goed ontbijt de beste start van de dag is. Rouvoet: ‘Nog teveel kinderen ontbijten niet. Ik wil vandaag dan ook een dikke streep zetten onder dit initiatief: Het Nationaal Schoolontbijt.’ Rosenmöller: ‘Ontbijten is belangrijk om bij de les te blijven én om ervoor te zorgen dat je niet tussendoor gaat snoepen en misschien te dik wordt.’ Kamervoorzitter Verbeet verraste de kinderen na afloop door ze spontaan uit te nodigen ook een kijkje te nemen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Beluister het audiofragment

Schoolontbijt in beeld en geluid

 

Reageer op dit artikel