nieuws

Faillissement voor bedrijven fraudeverdachte

Nieuws

WINTERSWIJK – Twee brood- en banketzaken van de ambtenaar van de gemeente Winterswijk, die een maand geleden op verdenking van fraude op staande voet werd ontslagen, zijn failliet verklaard.

WINTERSWIJK – Twee brood- en banketzaken van de ambtenaar van de gemeente Winterswijk, die een maand geleden op verdenking van fraude op staande voet werd ontslagen, zijn failliet verklaard.

Dat meldt de Gelderlander. Het gaat om winkels in Arnhem en Doesburg. De 38-jarige man uit Duiven liep een maand geleden op het Winterswijkse gemeentehuis tegen de lamp toen hij op een verdachte manier geld wilde overmaken. Al snel bleek dat de man, die werkte op de afdeling financiële controle, meerdere keren geld naar zijn eigen rekeningen zou hebben overgemaakt.

De gemeente heeft een diepgaand onderzoek ingesteld en probeert alle gestolen geld terug te krijgen. Hoeveel is niet bekend gemaakt. Gebleken is dat de ex-ambtenaar een reeks van bedrijfjes heeft opgezet.

Lees ook: Fraudeverdachte runde bakkerijen

Reageer op dit artikel