nieuws

Alle smaakhelden bekend

Nieuws

ZWOLLE – Alle twaalf finalisten die doorgaan naar de landelijke finale van de verkiezing ‘Held van de Smaak 2008’ zijn bekend. Een van deze finalisten wordt op 21 september aanstaande in Zwolle verkozen tot landelijke Held van de Smaak.

Alle smaakhelden bekend

ZWOLLE – Alle twaalf finalisten die doorgaan naar de landelijke finale van de verkiezing ‘Held van de Smaak 2008’ zijn bekend. Een van deze finalisten wordt op 21 september aanstaande in Zwolle verkozen tot landelijke Held van de Smaak.

Het thema van de verkiezing is dit jaar Brood en streekgebonden koek en banket. Tijdens de Week van de Smaak, op zondag 21 september, wordt in Smaakhoofdstad Zwolle bekend gemaakt wie de titel Held van de Smaak 2008 krijgt. De helden die meedingen naar de prijs zijn Bunjamin Konuksever (Noord-Holland) Joop de Koeijer (Zeeland), Harm Fleddérus (Drenthe), Berend Bolhuis (Friesland), Dick Peters (Groningen), Menno ’t Hoen (Zuid-Holland), Aart Jan Schuld (Gelderland), De Veldkeuken (Utrecht), Het Zonnelied (Flevoland), Nicole Schabbink (Overijssel), Frank van Eerd (Limburg) en Alexander Bekkers (Brabant). Op de website Week van de Smaak worden zij uitgebreid geportretteerd.

Achtergrond
Een Held van de Smaak is een organisatie, vakman of -vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het ambachtelijke, natuurzuivere, diervriendelijke, streekgebonden product. Doel van de verkiezing is om de helden in het zonnetje te zetten en bij te dragen aan de bekendheid van hun bijzondere werk en producten. Naast een juryprijs is er ook een Publieksprijs, waarvoor u op de site kunt stemmen.

 

 

Reageer op dit artikel