nieuws

Van Keulen Bakkerijmachines failliet

Nieuws

NIJVERDAL – Van Keulen Bakkerijmachines is gistermiddag (woensdag) failliet verklaard. De directie was niet bereikbaar voor commentaar. Een medewerker bevestigde het nieuws aan Bakkerswereld.

Van Keulen Bakkerijmachines failliet

NIJVERDAL – Van Keulen Bakkerijmachines uit Nijverdal is gistermiddag (woensdag) failliet verklaard. De directie was niet bereikbaar voor commentaar. Een medewerker bevestigde het nieuws aan Bakkerswereld.

De directie wijt het faillissement aan tegenvallende verkoop van machines en ziekte van personeel, meldt RTV Oost. De vakbonden wijten het faillissement aan mismanagement. Sinds de nieuwe directie vijf jaar geleden het roer overnam, is het bergafwaarts gegaan met Van Keulen Bakkerijmachines, aldus vakbond CNV. CNV-bestuurder Willem Kruithof. ‘We zagen het al aankomen.’

Loon
De laatste maanden was er nogal wat gedoe rond het al dan niet uitbetalen van salarissen.’Het afgelopen jaar kreeg het personeel het salaris al niet meer op tijd uitbetaald.’ De vakbonden hebben er bij de werknemers op aangedrongen om het bedrijf de komende tijd draaiende te houden, in afwachting van een mogelijke doorstart of overname. De curator heeft inmiddels gegarandeerd dat het salaris van het personeel wordt uitbetaald.

De curator, Kolkman Advocaten uit Wierden, was niet in de gelegenheid om Bakkerswereld al te woord te staan.

 

Reageer op dit artikel