nieuws

Broodventer boos over aanslag bedrijfsafval

Nieuws

ENKHUIZEN – Hij is een van de laatste der Mohikanen. Al bijna veertig jaar leurt Enkhuizer Andries Karreman met brood en koek langs de deuren. Of hij zijn jubileum haalt, hangt af van de gemeente. Karreman is boos over de in zijn ogen volkomen onterechte aanslag van 357 euro voor bedrijfsafval.

ENKHUIZEN –  Hij is een van de laatste der Mohikanen. Al bijna veertig jaar leurt Enkhuizer Andries Karreman met brood en koek langs de deuren. Of hij zijn jubileum haalt, hangt af van de gemeente. Karreman is boos over de in zijn ogen volkomen onterechte aanslag van 357 euro voor bedrijfsafval.

‘Als dit niet wordt teruggedraaid, zal het straatbeeld van huis- aan huisverkoop snel tot het verleden behoren.’ De aanslag vloeit voort uit een gemeenteraadsbesluit uit 2005, om vanaf 2006 een reinigingsrecht voor bedrijven in te voeren. Karreman (58) kreeg hierover op 25 juni 2006 een brief van de gemeente. Met de mogelijkheid om, onder bepaalde voorwaarden, ontheffing aan te vragen.

Hij schreef terug dat hij huis aan huis brood en koek verkoopt. ‘Die producten krijg ik dagelijks kant en klaar, dus verpakt en gesneden, aangeleverd vanuit een centrale bakkerij uit Zwaagdijk-Oost. Brood dat ik niet meteen dezelfde dag kwijtraak, verkoop ik later in de week alsnog aan mensen die het bijvoorbeeld aan hun dieren voeren. En producten die helemaal onverkoopbaar zijn, gaan terug naar de leverancier. Dus ik heb helemaal geen bedrijfsafval.’

 

Reageer op dit artikel