nieuws

Koenen maakt beste oliebol

Nieuws

WESTERVOORT – ‘Uitmuntend en vijf sterren’. Deze beoordeling die uitmondde in de eerste prijs bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde, is bakkerij Koenen in Westervoort ten deel gevallen.

Koenen maakt beste oliebol

WESTERVOORT – ‘Uitmuntend en vijf sterren’. Deze beoordeling die uitmondde in de eerste prijs bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde, is bakkerij Koenen in Westervoort ten deel gevallen.
De bakkers Ton en Paul Koenen zijn zich de laatste jaren steeds meer gaan verdiepen in het bakken van de oliebol. Dat resulteerde vorig jaar al in een tweede plaats bij de landelijke keuring.
 
Smaak
Dit jaar kwam dan de felbegeerde eerste plek. ‘We hebben ons recept dit jaar een heel klein beetje aangepast. De oliebol is nu nog frisser van smaak’, laat Ton Koenen dagblad De Gelderlander weten. Wat die aanpassing is, houdt de bakker voor zichzelf. Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun oliebollen door het Echte Bakkersgilde laten keuren. De bollen worden beoordeeld op kleur, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. Het was de vijfde keer dat er oliebollen werden gekeurd.
 
De bekendmaking van de eerste prijs vond gistermorgen plaats in de bakkerij aan Het Vergun in Westervoort.
 

Reageer op dit artikel