nieuws

Bakkerij Smit maakt 2600 taaikoeien

Nieuws

HOORN – Bakkerij Smit in Hoorn heeft voor de najaarsmarkt op 13 november 2600 taaikoeien gemaakt. Eind september is Richard Kuyper begonnen met de productie. Het gaat om totaal 1300 kilo.

Bakkerij Smit maakt 2600 taaikoeien

HOORN – Bakkerij Smit in Hoorn heeft voor de najaarsmarkt op 13 november 2600 taaikoeien gemaakt. Eind september is Richard Kuyper begonnen met de productie. Het gaat om totaal 1300 kilo.

Hij vertelt in de regionale krant: ‘Elke woensdag waren we de hele dag bezig om taaikoeien te bakken. De laatste dagen hebben we elke dag gebakken. ’s Ochtends maakten we de koeien en ’s middags gingen ze 25 minuten de oven in’, vertelt Richard Kuyper.

 

De traditie van Taaikoeien

‘Ieder najaar bakken onze banketbakkers weer de beroemde Hoornsche taaikoeien. Gemaakt van een heerlijk zachte taai gemaakt met de lekkerste honing. Je bent eenvoudig niet ‘te koemarkt weest’ als je in november niet thuiskomt met een taaien-koe! De taaikoeien worden nog met de hand van een houten vorm afgesneden.’

Reageer op dit artikel