nieuws

Consument wil betalen voor biologisch

Nieuws

BAKKERSWERELD – Consumenten zijn naar eigen zeggen bereid 20 tot 25 procent meer te betalen voor biologische producten.

Consument wil betalen voor biologisch

BAKKERSWERELD – Consumenten zijn naar eigen zeggen bereid 20 tot 25 procent meer te betalen voor biologische producten.

Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Landbouw . De resultaten werden maandag gepresenteerd in Den Haag.
Van eind april tot en met eind augustus hebben supermarkten op tien plaatsen in Nederland meegewerkt aan een experiment, waarin de prijzen van biologische producten aanzienlijk werden verlaagd. Ondanks die verlaging bleven ze wel duurder dan producten die niet biologisch waren. Doel van het onderzoek was, na te gaan of de klanten voor biologische producten kiezen als de prijs structureel lager ligt dan normaal.

 

Gering prijsverschil

De supermarktbezoekers blijken meer biologische boodschappen aan te schaffen naarmate het prijsverschil met de niet-biologische concurrentie afneemt. Het ministerie wil dat 5 procent van de consumentenbestedingen eind volgend jaar milieu- en diervriendelijk is geproduceerd. Volgens de onderzoekers is dat streven haalbaar.

 

Smaak en gezondheid
Milieu- en diervriendelijkheid zijn voor consumenten overigens niet de belangrijkste redenen om te kiezen voor een biologisch product. De smaak en het effect op de gezondheid wegen zwaarder bij de aankoopbeslissing.

 

Reageer op dit artikel