nieuws

Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik

Nieuws

BAKKERSWERELD – Ruim de helft van de Nederlandse bevolking heeft weleens geprobeerd door middel van een dieet af te slanken. Van de Nederlanders vindt 55 procent zichzelf te dik.

Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik

BAKKERSWERELD – Ruim de helft van de Nederlandse bevolking heeft weleens geprobeerd door middel van een dieet af te slanken. Van de Nederlanders vindt 55 procent zichzelf te dik.
 

Dat meldde het televisieprogramma Netwerk op 17 april op basis van een onderzoek van het bureau Motivaction. Uit het onderzoek blijkt dat 43 procent niet elke dag ontbijt, dat 75 procent niet elke dag groente eet bij de maaltijd en eveneens 75 procent niet elke dag fruit eet. Wel eet 32 procent van de ondervraagden wekelijks snacks als patat of een kroket. Bijna 40 procent van de ondervraagden beweegt dagelijks minder dan een half uur. Campagnes van de overheid tegen overgewicht hebben volgens Motivaction weinig effect. Ze zijn te algemeen en dus te weinig gericht op doelgroepen
 
 

Reageer op dit artikel