nieuws

Mogelijke bouwstop Bakker Bart

Nieuws

BAKKERSWERELD – Mogelijk legt de rechter binnenkort de verbouwing van de toekomstige Bakker Bart aan de Rechterstraat in Boxtel stil.

BAKKERSWERELD – Mogelijk legt de rechter binnenkort de verbouwing van de toekomstige Bakker Bart aan de Rechterstraat in Boxtel stil.
 

Bezwaarmaker John van de Langenberg van Eetcafé De Deugniet en Wendy’s Croissanterie heeft vrijdag 28 april bij de rechter een voorlopige voorziening aangevraagd.
De ondernemer maakte eerder bij de gemeente Boxtel bezwaar tegen de komst van het Bakker Bart-filiaal. Volgens Van de Langenberg heeft de gemeente hem beloofd dat er geen nieuwe horeca bij zou komen in Boxtel. De gemeente wees zijn bezwaar af, waarop Van de Langenberg in beroep ging. Hoewel de rechter dat beroep nog niet heeft behandeld, is de verbouwing van het winkelpand al een paar weken bezig. Volgens advocaat Peter Loos van de bezwaarmaker moet de rechter nu de belangen afwegen: ‘Of hij wijst de voorlopige voorziening af, of hij besluit om het bezwaar meteen te behandelen, of hij schorst de vergunning.’ Hij hoopt komende week uitsluitsel te hebben. Bedrijfsjurist Jan-Joris Heling van Bakker Bart vindt de stap van de bezwaarmaker ‘onverstandig’, maar ziet de zaak met vertrouwen tegemoet. De opening is uitgesteld van 11 mei tot 24 mei: ‘We hebben wat problemen gehad met het opsplitsen van de elektriciteit.’ (Brabants Dagblad)
 
 

Reageer op dit artikel