nieuws

Kip als vaste klant

Nieuws

BAKKERSWERELD – Een kip als vaste klant heeft niet iedere bakkerij. Maar in Liempde bij Bakkerij van Eijndhoven komt al vier jaar elke ochtend een kip.

Kip als vaste klant

BAKKERSWERELD – Een kip als vaste klant heeft niet iedere bakkerij. Maar in Liempde bij Bakkerij van Eijndhoven komt al vier jaar elke ochtend een kip.
 

Als om acht uur de luiken van de winkel omhoog gehaald worden, staat de kip – koosnaam Miep de Kiep – voor de deur. In eerst instantie voerde de bakker Jos van Eijndhoven haar broodkruimels, maar nu krijgt ze speciaal kippenvoer. Hij vertelt: ‘Tijdens de vogelpest vier jaar geleden ontsnapte ze bij een ruiming. Sindsdien scharrelt ze hier in de omgeving rond. Elke ochtend komt ze eten. We voeren haar op het veldje aan de overkant. Soms doet een klant het, de andere keer doen we het zelf. Klanten vinden het geweldig. Ze zijn net zo zuinig op Miep als wij,’ zo zegt de bakker in het Brabants Dagblad. Als de bakker Miep eens een keer vergeet, fladdert ze net zo lang voor de etalage heen en weer tot ze gevoerd wordt. ‘Het is onze enige vaste klant die niet betaalt. We hebben één keer een eitje van haar gehad.’
 
Foto: Maikel Samuels
 

Reageer op dit artikel