nieuws

Kamps bouwt aan nieuw foodimperium

Nieuws

BAKKERSWERELD – Heiner Kamps wil een nieuw concern opbouwen dat binnen drie jaar goed is voor een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Daartoe volgt eind dit jaar een beursgang in Londen en is een reeks aan overnames gepland.

Kamps bouwt aan nieuw foodimperium

BAKKERSWERELD – Heiner Kamps wil een nieuw concern opbouwen dat binnen drie jaar goed is voor een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Daartoe volgt eind dit jaar een beursgang in Londen en is een reeks aan overnames gepland.
 

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Het doel is vooral om kleinere en middelgrote zelfstandige bedrijven over te nemen om zo een vuist te kunnen maken tegen de grote concerns als Unilever en Nestlé. Kamps en Müller spraken twee jaar geleden al over de mogelijkheid van zo’n concern, maar Kamps lijkt het nu in de praktijk te willen brengen. Recentelijk richtte hij International Food Retail Capital (IFRC) op. Hierbij is in ieder geval beleggingsinstantie ACP Capital betrokken. IFRC moet in ieder geval de eigendommen overnemen van Kamps Food Retail Investments, dat door Heiner Kamps vorig jaar werd opgezet samen met zuivelmiljonair Theo Müller. Het is nog onduidelijk of deze ook bij het nieuwe bedrijf actief is. Het voornaamste bezit van het bedrijf is de keten van visrestaurants Nordsee. Kamps zegt met zijn bedrijf een nieuwe leidende levensmiddelen onderneming in Europa te willen oprichten. De omzet van Nordsee, zo’n 350 miljoen euro, moet door overnames vooral in de bakkerijbranche snel groeien naar 680 miljoen euro. Daartoe moet de opbrengst van de beursgang ter waarde van zo’n 250 miljoen euro worden gebruikt. Kamps is de grondlegger van het gelijknamige bakkerijconcern, dat in Nederland onder meer eigenaar was van ’t Stoepje en Bakker Bart. Hij verkocht zijn bedrijf enkele jaren geleden aan het Italiaanse Barilla.
 
 

Reageer op dit artikel