nieuws

Geld voor bedrijven tegen criminaliteit

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het Ministerie van Economische Zaken stelt twee miljoen euro beschikbaar om ernstige criminaliteit aan te pakken op bedrijventerreinen en winkelgebieden.

Geld voor bedrijven tegen criminaliteit

BAKKERSWERELD – Het Ministerie van Economische Zaken stelt twee miljoen euro beschikbaar om ernstige criminaliteit aan te pakken op bedrijventerreinen en winkelgebieden.
 

Dit meldt de Kamer van Koophandel op haar website. Gemeenten kunnen samen met ten minste twee ondernemers en met andere lokale partijen subsidie aanvragen voor de aanpak van bedrijfslocaties. Zes winkelgebieden en dertien bedrijventerreinen kregen al subsidie via de regeling. De aanvraagperiode voor de subsidie sluit op 1 september. Het doel van ieder afzonderlijk project is de ernstige criminaliteit op een bedrijfslocatie met minimaal 25 procent in drie jaar terug te dringen. EZ betaalt per gehonoreerde aanvraag éénderde van de projectkosten, met een maximum van 225.000 euro. Tot en met 2007 kunnen in totaal vijftig bedrijventerreinen of winkelgebieden subsidie krijgen als zij een goed plan indienen.
 
 

Reageer op dit artikel