nieuws

Brood tegen haaruitval

Nieuws

BAKKERSWERELD – In de Antwerpse gemeente Nijlen creëerde bakkerij Dockx een nieuwe broodsoort. In een ‘Bondgenootje’ zoals het brood heet, wordt tarwe met bestanddelen van soja, de isoflavonen, gecombineerd. Deze remmen haaruitval.

Brood tegen haaruitval

BAKKERSWERELD – In de Antwerpse gemeente Nijlen creëerde bakkerij Dockx een nieuwe broodsoort. In een ‘Bondgenootje’ zoals het brood heet, wordt tarwe met bestanddelen van soja, de isoflavonen, gecombineerd. Deze remmen haaruitval.
 

De bakkerij legt al een aantal jaren de nadruk op het belang van het gebruik van complete melen en van de variatie ervan. Witbrood geeft wel snel energie, zegt Dockx, maar je bent ook weer snel uitgeblust. Met integrale melen ga je langer mee. Daarom ontwikkelt de bakkerij broodsoorten die de twee combineren, met name een beperkte hoeveelheid witte bloem voor de spurt en integrale melen voor de lange afstand.
In het nieuwe Bondgenootje wordt tarwe gecombineerd met bestanddelen van soja, de isoflavonen. Isoflavoon heeft nagenoeg de structuur van het hormoon oestrogeen. Het vervangt het ook, met als chronisch resultaat een verlaagd risico op kankers die hormoonafhankelijk zijn zoals borst-, prostaat- en baarmoederhalskanker. De isoflavonen verlichten de menopauze en remmen de haaruitval.

Reageer op dit artikel