nieuws

Banketbakkerij Mekking viert 115-jarig bestaan

Mensenwerk 174

Banketbakkerij Mekking viert 115-jarig bestaan
Jacqueline van Oosterhout & Marjet Mekking

Banketbakkerij Mekking in het Gelderse Bennekom bestaat 115 jaar. Het bedrijf viert dat heuglijke feit zaterdag 24 september met een vrolijk evenement in het centrum van de Gelderse plaats.

Tijdens het evenement van de 115-jarige Banketbakkerij Mekking in Bennekom Centrum is er, om te beginnen, een taartenbakwedstrijd. De inzendingen van de ruim dertig deelnemers worden op 24 september gejureerd door onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van de televisieprogramma’s Heel Holland Bakt en CupCakeCup. De jurering vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur op het Oude Kerkplein tegenover de bakkerij.

Attentie en prijsvraag

Van 10.00 tot 15.00 uur is de bakkerij open voor bezoekers, die daar ook nog worden verwend met een bijzondere attentie. In de Mekkingsteeg (naast de bakkerij) is er een prijsvraag over ‘115 jaar Mekking’. Daar wordt ook allerlei lekkers aangeboden.

Vijf generaties

‘Vijf generaties Joost Mekking. Als een naam van vader op zoon wordt doorgegeven, dan wordt er vast iets meer doorgegeven dan alleen de naam. Dan zal er vast wel iets moois in de genen zitten… Bij de familie Mekking is dat zeker het geval’, aldus de banketbakker. ‘Behalve de naam hebben we ook steeds de liefde voor het banketbakkersvak doorgegeven. En vakmanschap! Want anders blijft je bedrijf niet 115 jaar bestaan en wordt het niet ‘koninklijk’ verklaard.’

Reageer op dit artikel