Alles over Warenkennis

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

Horeca Stichting Nederland (HSN) biedt haar allergenentraining online aan.

Foodprofessional geconfronteerd met allergenenhandhaving

Foodprofessionals, zoals versspecialisten, worden geconfronteerd met allergenenhandhaving. Daarom biedt Horeca Stichting Nederland (HSN) haar...

Webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' van NBC en NBA

Webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' van NBC en NBA

Tijdens het webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' worden bakkerij-ondernemers bijgepraat over wat er precies verandert en wat het besluit voor de...

De nieuwe variant chocolade is volledig gemaakt van de cacaovrucht.

Illustratie: Nestlé

Nestlé ontwikkelt pure chocolade uit enkel cacaovrucht

Nestlé heeft een unieke chocolade ontwikkeld, die volgens het concern volledig is gemaakt van de cacaovrucht, waarbij de bonen en de pulp als enige...

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Om mensen in de regio Apeldoorn en Ugchelen te overtuigen volkorenbrood te eten heeft Bakker Rudolf Frentz een ludieke actie bedacht. Hij geeft...

Bart-Jeroen van Overveld verzorgt de workshops grondstoffen en ambachtelijk produceren.

Vul de enquête in en maak kans op een mooie prijs

Doe mee aan de enquête van kennistraject Ambacht & Business en maak kans op 10 kilo Debic Cakeboter. Tegelijkertijd helpt u de organisatie van...

Onverschilligheid

Onverschilligheid

Eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn: personeel in je winkel dat iedere klant met een vriendelijk woord welkom heet. Er netjes verzorgd...

Ware kennis

Ware kennis

Mijn bewondering voor vakmensen neemt nog steeds toe, merkte ik deze week weer eens. Voor artsen en dokters bijvoorbeeld. Wat heeft dat met bakkers...

Foto: Jan Willem Schouten

Engels kenniscentrum tegen ondergang van chocolade

De University of Reading in het Engelse Reading heeft een speciaal kenniscentrum geopend dat de toekomst van chocolade moet veiligstellen....