
Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut
Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke ‘stut'.
Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke ‘stut'.
Hoe kun je als banketbakker je klanten verrassen in de decembermaand? Volgens patissier Jurgen Koens door vooral onderscheidend te zijn en af te...
In Bakkerswereld van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het...
Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. ‘En bakkers...
Bakker Tom van Otterloo bewandelt al een aantal jaren het pad van duurzaam en lokaal bakken. In zijn open desembakkerij in Arnhem introduceert hij...
Steeds meer banketbakkers gaan met ijs aan de slag. Dat juicht Piet Tamminga van Puur Tamminga in Veenendaal van harte toe.
Een desembrood dat anders is dan andere. Dat is Pane Maggia oftewel Zwitsers brood zoals Echte Bakker Wessels in Deventer het noemt. Een broodmix van...
Verwenchocolade waarmee je elk moment van je dag een oppepper kunt geven, zoals Rituals dat ongeveer ook doet. Zo omschrijft patissier Remy Rombouts...
Het lijkt op een bonbon en heeft wat weg van een truffel. De brigadeiro is een zoete en romige lekkernij uit Brazilië met chocolade en een topping....
Hoe maak je slim gebruik van bestaande mallen? Chocolatier Arthur Tuytel geeft twee voorbeelden.
Bakkerij Oonk in Enschede maakte een aantal jaar geleden voor Bakkerswereld deze panettone voor Pasen. Het robuust ogende brood is een mooie...
Anijskrollen, ze zijn niet weg te denken uit het najaarsassortiment van Bakker Van de Ven in Venhorst. Deze lekkernij vormt een belangrijke...
Van bakker tot akker. Samenwerking in de lokale keten is de trend van dit moment. Net als het verwerken van oude granen. Dat is koren op de molen van...
Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan gezelligheid en zin om tijdens Sinterklaas -letterlijk en figuurlijk- uit te pakken. Verwacht wordt dat ze...
Verras uw klanten in de sinterklaasperiode eens met iets anders, bijvoorbeeld deze pepernotenontbijtkoek. Een overheerlijke ontbijtkoek met...
Ambachtelijke bakkers kunnen zich met hun sinterklaasassortiment van de supermarkt onderscheiden door verrassende producten van een uitstekende...
In de afgelopen jaren zijn er verschillende wetswijzigingen geweest omtrent productspecificatie. Recepten handmatig bijhouden op receptenkaarten, in...
Een Saint-Honorétaart is een gebak uit de Franse keuken, dat wordt gemaakt op een bodem van bladerdeeg met slagroom. Hierop worden soesjes gevuld met...
De gezonde en lekkere Italiaanse pizza weer laten ‘shinen’ in Nederland. Dat is de missie van Marcel Losekoot. In de zomer van 2021 publiceerde...
Een zoete mond halen. Het is een vrij uit het Frans vertaalde uitdrukking voor een zoet dessert na een heerlijke maaltijd of voor iets lekkers bij de...
Het van oorsprong Franse Handboek patisserie verschijnt in een Nederlandse vertaling. 'Ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Professionals en...
Rosanne Buitenhuis (Bakkerij Oonk) maakt de beste aardbeienslof van Nederland. Het is de tweede keer dat de wedstrijd is gehouden en het evenement...