nieuws

Mix van boter, kruiden en slagroom slaat aan

Foto & Video 330

Mix van boter, kruiden en slagroom slaat aan
Jan Willem Schouten

De eerste workshop van het tweede trainingstraject Ambacht&Business is de deelnemers goed bevallen. Ze konden ruiken, proeven, voelen en nog eens wat dieper snuiven, bij FrieslandCampina in Wageningen. Ook bezochten ze de bron van alle zuivel: de koe.

De kennisoverdracht over boter, slagroom, kruiden en specerijen was niet alleen nuttig, maar is door de deelnemers als erg leuk ervaren. De aanwezige bakkers waren enthousiast over de proeverij met de verschillende toepassingen van kaneel in slagroom, die Bart-Jeroen van Overveld hen voorschotelde. Marcel Ooijer van de firma Polak gaf uitleg over de herkomst en toepassingen van specerijen en kruiden. ‘Kennis over kruiden is nog maar beperkt in de bakkerij’, legt Looijer uit.

De boter- en kruidenquiz is door de deelnemers als erg leuk ervaren.

 

Reageer op dit artikel