nieuws

Making of Marikenbrood

Foto & Video

Bijna dertig jaar geleden werd het Marikenbrood brood bedacht. Het krentenbrood met spijs en gele room is vernoemd naar Mariken van Nimwegen, de hoofdfiguur uit een toneelstuk uit de zestiende eeuw. In deze video is ‘the making of’ van het Marikenbrood te zien.

Making of Marikenbrood
lekkerlokaal.nl

In deze video is te zien hoe het Nijmeegse Marikenbrood wordt gemaakt. Het krentenbrood met spijs en gele room is vernoemd naar Mariken van Nimwegen, de hoofdpersoon uit een zestiende-eeuws toneelstuk. In het verhaal raakt Mariken –uit Nijmegen– op het verkeerde pad. Zeven jaren leeft ze in zware zonde, maar uiteindelijk komt ze tot inkeer. Voor haar zondige leven vraagt ze vergiffenis. Mariken krijgt drie ijzeren ringen om haar hals en armen gehangen en moet boete doen. Als na jaren van boetedoening de ringen van haar af vallen, worden haar zonden haar vergeven. Zij sterft in vrede.

De ronde vorm van het Marikenbrood verwijst naar de ijzeren ringen die Mariken omgehangen kreeg.

Video gemaakt door: Cintie Rooijakkers, Max Herlings, Rochelle Moes en Roos Derrix.

Reageer op dit artikel