Innovatiering

Nieuwe wedstrijd: Bakkerswereld Innovatiering

Vernieuwing en innovatie staan centraal bij de wedstrijd om de Bakkerswereld Innovatiering die het vakblad Bakkerswereld ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan herintroduceert.

De brood- en banketbakker is vrij in het bedenken van een nieuw product. De wedstrijd wil de brood- en banketbakker verder enthousiasmeren om actief met assortiments-vernieuwing bezig te blijven. Bij de beoordeling van de jury spelen niet alleen smaak en uiterlijk een rol. De jury let onder andere op het volgende*:

 

  • Het product moet nog onbekend zijn.
  • Vernieuwing (innovatie) is het sleutelwoord.
  • Het is kansrijk dat het een gangbaar product kan worden in de brood- en banketbakkerij.
  • Het moet economisch haalbaar (verkoopbaar) zijn.

 

De volgende producten* komen in aanmerking:

  • Alle producten die in de brood- en banketbakkerij verkocht kunnen worden in de breedste zin van het woord. Naast brood (gevuld of ongevuld) zijn dat ook banketproducten (nat en droog) en bakkerijsnacks.
  • De ingezonden producten moeten voldoen aan de wettelijke eisen.
  • De ingezonden producten mogen niet van derden zijn betrokken.

 

Herkomst

Ooit organiseerde het vakblad De Bakker de wedstrijd om de Gouden Bakkersring. Brood- en banketbakkers werden uitgedaagd om iets geheel nieuws te ontwikkelen. De wedstrijd vindt zijn oorsprong begin jaren vijftig. Eind jaren zeventig ging de wedstrijd weer ter ziele.

De redactie van Bakkerswereld pakt de wedstrijd nu weer op, maar wel onder een nieuwe naam; de Bakkerswereld Innovatiering. De winnaar van de Bakkerswereld Innovatiering 2012 wordt tijdens de jubileumviering van het vakblad Bakkerswereld op maandag 15 oktober in de oude bakkerij van Hus te Rijswijk bekendgemaakt.

 

Insturen producten

De keuring is begin oktober verricht bij het NBC te Wageningen. De jury bestond uit mensen die kennis van zaken hebben op het gebied van brood en banket, of hun sporen in de culinaire wereld hebben verdiend.

Producten konden op 8 oktober tussen 10.00 en 12.00 worden ingeleverd bij het NBC, Agro Business Park 75-83 te Wageningen. De deelname aan de wedstrijd is dit jaar gratis. Uitgebreide informatie over deze wedstrijd vindt u in de deelnemersvoorwaarden.

 

Inschrijven

De beoordeling van de producten was op 8 oktober, u kunt zich niet meer aanmelden hiervoor.

* Zie de deelnemersvoorwaarden voor een uitgebreide omschrijving.