artikel

Puravita-lijn van Puratos bevat extra gezonde meergranensoorten

Dossiers

Puravita-lijn van Puratos bevat extra gezonde meergranensoorten

De Puravita-lijn van Puratos, met deels nieuwe en deels bestaande producten, bestaat uit diverse soorten meergranenbroden met meerwaarde. Alle broden in deze range bevatten minstens evenveel vezels als volkorenbrood, zijn lactosevrij en beschikken daarnaast stuk voor stuk nog over extra gezondheidseigenschappen.

Sponsored content van Puravita

Meergranen met meerwaarde

De Puravita-lijn sluit volgens Arianne Le Duc, marketingmanager voor Puratos, perfect aan bij de uitkomsten van het driejaarlijkse Taste Tomorrow-onderzoek; een internationaal onderzoek naar consumententrends dat in 25 verschillende landen onder 11.000 consumenten wordt uitgevoerd. ‘Uit het recente onderzoek kwam naar voren dat consumenten meer dan ooit op zoek zijn naar ingrediënten en producten die zowel gezond als lekker zijn. Brood is een product dat dicht bij de natuur ligt. Daarom is de consument op zoek naar broodsoorten die natuurlijk, lekker en gezond zijn. Bovendien maakt brood deel uit van onze dagelijkse voeding, waardoor het nog belangrijker is dat de balans tussen smaak en gezondheid optimaal is.’
Daar speelt Puratos met Puravita maximaal op in. ‘Alle broden in deze range zijn zowel gezond als lekker en bieden allemaal een bepaalde meerwaarde. Deze meerwaarde is per broodsoort verschillend, maar alle Puravita-broden bevatten sowieso een gelijke hoeveelheid vezels als volkorenbrood of meer. Volkoren brood is inmiddels in Nederland het meest gegeten brood en is met name populair om zijn vezels. Puravita-broden bevatten dus minimaal evenveel vezels, maar zijn ook nog eens erg lekker. De broden zijn verkrijgbaar in verschillende smaakprofielen, zodat de bakker een breed assortiment kan bieden en zijn klanten hiermee eindeloos kunnen variëren.’

Puravita Vitaal

De nieuwste broodsoort die aan de range is toegevoegd, is Puravita Vitaal. ‘Dit is een eiwitrijk en koolhydraatarm brood’, legt Le Duc uit. ‘Met één sneetje krijgt de consument dubbel zoveel eiwitten en slechts de helft aan koolhydraten binnen als bij het eten van volkorenbrood. Daardoor is het brood heel geschikt voor mensen met een koolhydraatarm dieet. Maar eigenlijk richten wij ons met dit brood op een andere doelgroep: senioren. Eiwit is heel belangrijk voor een goed herstel bij afbraak en slijtage en ter opbouw van weefsel. Oudere mensen, zeker in verzorgings- en verpleeghuizen, zijn geneigd om minder te eten. Hierdoor stijgt de kans op ondervoeding. Om het tekort aan te vullen, krijgt men dan vaak allerlei nutritionele, meestal niet zo smakelijke drankjes aangeboden. Door het eten van Puravita Vitaal kan deze groep mensen extra eiwitten binnenkrijgen én van een zeer smaakvol product genieten.’
Het brood is volgens Le Duc zeer geschikt voor bakkers die aan verpleeghuizen leveren, maar eigenlijk voor alle ambachtelijke bakkers; de groep senioren is voor hen een belangrijke klantgroep. ‘Ook kinderen en sporters hebben behoefte aan extra eiwit. Dat maakt het brood geschikt voor een brede doelgroep.’

Puravita Havermout Plus

Ook Puravita Havermout Plus bevat meer eiwitten en minder koolhydraten dan volkorenbrood. ‘Daarnaast heeft dit vezelrijke brood veel vitaminen en mineralen en weinig verzadigde vetzuren’, legt Le Duc uit. ‘Havermout beschikt over een heel gezond imago, maar veel consumenten vinden het een beetje muf smaken. Bovendien heeft havermout geen goed bakvermogen, waardoor havermoutbrood vaak zeer vast en compact is. Puravita Havermout Plus is, ondanks het zeer hoge aandeel havermout, toch een zeer luchtig en smaakvol brood. Het heeft de gezondheidsvoordelen van havermout, zoals lange verzadiging en veel beta-glucanen, zonder de nadelen.’

Puravita Kiemmm

Puravita Kiemmm bevat gefermenteerde en gekiemde graankorrels. Gekiemde graankorrels bevatten minder anti-nutriënten, waardoor ons lichaam beter de aanwezige vitaminen en mineralen kan absorberen. Daarnaast is het brood beter verteerbaar. ‘Het bevat de maximale rijkdom uit de natuur. Doordat de gekiemde graankorrel volledig wordt gebruikt, profiteert de consument optimaal van alles wat graan te bieden heeft. De korrels geven een superlekker, ietwat zoetige smaak aan het brood. De gefermenteerde graankorrels lijken op heel kleine rozijntjes en zorgen voor kleine smaakexplosies. Het vocht in de gekiemde korrels wordt langzaam afgegeven aan het kruim, waardoor het brood heel mals is en lekker lang vers blijft.’
Het brood is door de zoetige smaak ook erg in trek bij kinderen, merkt Le Duc. ‘Maar eigenlijk vinden consumenten van alle leeftijden het brood erg lekker. In een onderzoek hebben we consumenten brood met gekiemde granen laten proeven en hetzelfde brood met ongekiemde granen. Driekwart van de mensen bleek het brood met gekiemde granen lekkerder te vinden.’

Puravita Authentiek

Puravita authentiek bevat granen van vroeger, zoals spelt, boekweit, gierst en rode quinoa. ‘Oergranen zijn momenteel erg in trek en dat is niet voor niets’, weet Le Duc. ‘Ze zijn zeer vezelrijk en bevatten veel vitaminen en mineralen. Daarnaast geven ze het brood een lekkere, volle smaak.’

Puravita Extra Donker

Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9. ‘Consumenten hebben nog steeds vaak de voorkeur voor donker brood vanwege de gezondheidsperceptie, maar daarnaast is dit brood ook nog eens ontzettend lekker.’

Puravita Kernebrød Spelt en Rogge

Puravita Kernebrød Spelt en Puravita Kernebrød Rogge zijn twee wat steviger broden die veel eiwitten en vezels bevatten. Vooral de Kernebrød Rogge bevat bijna dubbel zoveel vezels als volkorenbrood. Beide broden bevatten vitamine B1, B2, kalium en magnesium.

De Puravita-lijn wordt desgewenst ondersteund met POS-materiaal, dat op verzoek ook te customizen is. Daarnaast stelt Puratos speciaal voor de ambachtelijke bakkers zakjes beschikbaar om klanten één of twee sneetjes van een bepaalde broodsoort te laten proeven. ‘Een leuke tool om de consumentenervaring te pijlen’, aldus Le Duc.

Reageer op dit artikel