artikel

Subsidie aanvragen voor criminaliteitspreventie

Dossiers

Subsidie aanvragen voor criminaliteitspreventie
Cameratoezicht moet helpen criminelen eerder op te sporen.

Bakkers kunnen via de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven in aanmerking komen voor een subsidie op het aanbrengen van criminaliteitspreventie. Retailers weten de weg naar deze subsidie aardig te vinden. Bakkerijen daarentegen niet en laten zo vele euro’s aan preventiesubsidie liggen.

Het interessante is dat de subsidie direct wordt verrekend en niet achteraf wordt bepaald of je er voor in aanmerking komt, zoals dat vroeger ging. Zonder kosten kunnen kleine ondernemers een veiligheidsscan aanvragen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De aanvraag komt vervolgens op een wachtlijst en bij vier of meer aanvragen uit dezelfde regio wordt een route ingepland.

Als uit de scan blijkt dat er geïnvesteerd moet worden in preventiemaatregelen zoals nieuw hang- en sluitwerk of het opvangen van camera’s, dan zijn hiervoor subsidies mogelijk. De subsidie voor veiligheidsmaatregelen kan oplopen tot maximaal duizend euro. In 2013 lieten ruim 9.000 ondernemingen een scan uitvoeren.

Meer informatie is te vinden op www.hoeveiligisuwzaak.nl.

Reageer op dit artikel